Sourcecom arbetar både tekniskt och strategiskt med it-säkerhet och erbjuder specialiserade informationssäkerhetstjänster inom allt från riskhantering och rådgivning till teknisk design och införande av it-säkerhetslösningar. Intellecta Corporate hjälpte dem med att ta fram ett nytt koncept, innehållsstrategi, en ny grafisk profil och plattform.

Sourcecom grundades under tidigt 90-tal och besitter djup expertis inom it-säkerhet och har under åren utvecklat sitt företagskoncept från att ”bara” ha skapat säkerhetssystem till att också erbjuda rådgivning och strategi. Vi ville kommunicera ut det som gör Sourcecom unika på marknaden – deras tekniska expertis inom säkerhetsområdet men också inom verksamhetsförståelse, kundens affär och informationssäkerhet.

Deras nya grafiska profil skulle såklart spegla deras nya koncept. En ny logga, typsnitt och färgpalett samt en ny webbplats togs fram under våren 2016. I arbetet med den grafiska profilen tänkte vi mycket på beteendevetenskap genom att arbeta med färger utifrån vad de vill kommunicera och som passar just deras varumärke. Resultatet blev åtta olika färger som kan användas både analogt och digitalt samt en logga som passar färgpaletten.

srccom_layout

En viktig del av den nya webbplatsen var att lyfta upp deras kunder och vi hjälpte dem att visa sina olika case. Genom att se till kundens behov och storleken på deras webbplats så bytte vi CMS till ett open source. Vi har också byggt sajten så att Sourcecom själva kan sköta och hantera den digitala kommunikationen själva. För att optimera säkerheten ligger sajten på deras egen server.

Bakgrund

Intellecta Corporates långsiktiga samarbete med Sourcecom har pågått sedan hösten 2015. Den nya webbplatsen lanserades i juni 2016 och vi fortsätter att erbjuda löpande strategisk rådgivning. En av våra konsulter arbetar också med marknadsföring, kommunikation och partnerkontakt ute hos Sourcecom varje vecka.

För mer information kontakta: