I konkurrens med bland annat Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet tog OmVärlden Berättar hem guld i klassen Redaktionellt digitalt på prisutdelningen i Göteborg.

Vinnarmotiveringen löd: ”För en modig navigation på en väg fylld av gripande berättelser.”

För Sidas räkning har Intellecta Corporate tagit fram OmVärlden Berättar, ett uppmärksammat, modernt long read-format som vi har utvecklat från grunden. Vårt mål har varit att ta den klassiska magasinläsningen in i ett digitalt format som utnyttjar de möjligheter som finns i kanalen. Varje reportage får sin unika utformning – det är för svenska tidningar ett nytt sätt att presentera bärande reportage digitalt.

– Jag är väldigt stolt och glad över den uppmärksamhet som formatet har fått. Vi har fantastiskt bra material att jobba med. Ambitionen har varit att ge riktigt bra utrikesjournalistik den paketering den förtjänar och läsarna en upplevelse, säger Tobias Rydén, ansvarig Art Director för OmVärlden.

omvb-guatemala

Från Intellecta Corporate arbetar följande med OmVärlden:
Erik Halkjaer, chefredaktör
Tobias Rydén, Art director
Victoria Gillberg, redaktör och skribent
Fredrik Wass, spridningsredaktör
Linda Eriksson, strateg och redaktör

Utöver projektgruppen arbetar vi med frilansande journalister och fotografer.

Läs gärna det senaste reportaget från Uganda: “Liv på nytt i Nyumanzi” av Ia Wadendal och Åsa Sjöström.

Bakgrund
Vid årsskiftet 2014/15 tog Intellecta Corporate över produktionen av både form och redaktionellt innehåll för tidningen OmVärlden. Tidningen, som ägs av Sida, har sedan mitten av 1970-talet varit ett ledande magasin om globala frågor i pappersformat. OmVärlden görs av en oberoende redaktion med chefredaktören som ansvarig utgivare. Med start 2015 tar nu OmVärlden steget över till att enbart publicera sitt redaktionella material i digitalt format med Intellecta Corporate som ansvarig för produktionsuppdraget..