H&H GROUP – STOCKHOLM
HJÄRTA HJÄRNA MUSKLER
Platsenutanfor.se

Platsen utanför – en digital utställning

Hur skapar man en lokalt förankrad utställning som alltid är öppen och lätt att nå för alla? Genom att förflytta några av de mest spännande kulturarvsplatserna i Stockholms läns museums samling online och kring dem bygga upp en fängslande digital utställning.

Uppdraget

Så skapade vi en helt digital utställning med höga krav på den visuella upplevelsen.

"Vi gifte samman kulturarv, kod och storytelling till en digitalt sammanhållen utställning med många bottnar."

Genomförande

Platsen utanför är Stockholms läns museums första helt digitala utställning. Uppdraget till Springtime-Intellecta innebar att utifrån fyra unika kulturarvsplatser i Stockholms län, skapa ett genomtänkt koncept och därefter designa och bygga en dedikerad webbplats – den digitala utställningen.

I uppdraget ingick även projektledning, textbearbetning, röst- och ljudinspelning, produktion av film för sociala medier och viss innehållsproduktion.

Tillsammans med Stockholms läns museums utställningsproducent skapade vi en sammanhållen story som både bjuder in till utforskande och vidgar besökarens kunskaper om länets kulturhistoria.

För att ge besökaren en total upplevelse av ett historiskt fysiskt rum krävdes ett genomtänkt koncept, en innovativ design och ett skräddarsytt berättande i flera lager. Efter ett gediget insiktsarbete kunde det fyra platserna ta form. Varje plats fick sitt eget unika upplägg men inom samma ramverk. Text, bild, video, ljud och grafik vävdes samman med grafisk form och kod och resulterade i en visuellt fängslande och helt digital upplevelse.

www.platsenutanfor.se

“Formen i Platsen utanför manar till upptäckarglädje, jag får känslan av att hitta spännande ledtrådar, vilket leder fram till en historia om dessa mytomspunna platser. Utställningsproducenterna har skapat ett användarvänligt digitalt format. Som besökare har jag lätt att navigera och ta till mig fakta. Jag fångas av livsöden från platserna, många gånger gömda i dunkla historier. Inslagen av varierad art av ljud, film, fotografi och text är väl anpassade till det digitala formatet. Genom att lyssna på röster, läsa utdrag ur tidningsartiklar, se på filmer från arkiv och höra på citat från en svunnen tid blir jag berörd, rakt genom datorns skärm.”

/Susanne Fessé, chefredaktör på Utställningskritik.se.

Kontaktperson

Anna Strömberg
Kundansvarig rådgivare
070 299 24 12
anna.stromberg@springtimeintellecta.se

Kontakta oss

Besök och leveranser:
Gävlegatan 12 A
113 30 Stockholm

Postadress:
Springtime–Intellecta AB
Box 3666
103 59 Stockholm

Telefon & mail:
010-212 20 00
info@springtimeintellecta.se

Vi är del av något större

Tillsammans med våra systerbyråer bildar vi Sveriges största kommunikationsgrupp – H&H Group.

Jobba hos oss